Tropisch fruitVerschillende soorten

tropisch fruit

In Nederland importeren we heel veel soorten tropische fruiten. De bekendste soort zijn de ananassen, meloenen, kokosnoten en de mango's. Vooral de kokosnoot doet het erg goed in Nederland. De melk is populair en de buitenkant ziet er al lekker uit. Toch vinden sommige mensen het maar niks dat buitenlandse fruit en passen zich niet aan. De soorten exotisch fruit bevatten veel vitamine A en vitamine C. Andere soorten die ook veel geïmporteerd worden naar Nederland zijn: Ramboetan, passiefruit pitahaya, sharonfruit, bananenblad, carambole, granaatappels, papaja's en kumquats. Voor veel mensen zijn deze fruitsoorten erg onbekend, dat is best wel logisch aangezien het meer gebruikt wordt om mee te koken en te onderzoeken.

Vergelijking met groente

Vaak is het natuurlijk wel te zien en is het bij iedere soort wel duidelijk maar hoe komt dat precies? Er zijn grensgevallen wat het onduidelijk maakt kijk bijvoorbeeld naar de komkommer of de tomaat. Soms is het bij dit soort soorten nog twijfel waar ze bij horen. Door de soorten van groente en bepaalde stoffen wat fruit niet heeft zijn ze in de categorie geplaatst. Hoewel sommige twijfels zijn kan je het eigenlijk indelen op de vitamines en voedingsstoffen. Tevens eet men vaker fruit dan groente, waarom is niet bekend.


Ontstaan

Veel mensen vragen zich af hoe het is ontstaan en hoe het eigenlijk in Nederland zo groot is geworden. Tijdens de tijden van de kolonisatie was Nederland een van de rijkste landen van de wereld, ze noemde het ook wel de gouden eeuw. Nederland besloot ook te gaan koloniseren naar landen zoals Indonesië, Suriname en de Antillen. Nederland was op het moment zo rijk dat het besloot nog meer te gaan innemen van die landen. Het ging een hele lange tijd goed. Tijdens de 2e wereld oorlog waren er echter grote problemen voor Nederland met de koloniën. Aan de andere kant van de wereld besloot Japan Indonesië in te nemen met als gevolg geen profijt meer voor Nederland. Er is tot op het heden goede relaties met de oude koloniën, we zijn dan helaas geen kolonie meer maar we hebben nog steeds voordelen als het gaat om handelen. We zijn nog steeds deze landen erg dankbaar voor hun fruit en genieten er nog heel vaak van.

Conclusie

Veel soorten fruit zijn dus van tropische afkomst en geïmporteerd uit het buitenland. Veel mensen zijn er erg tevreden over en zo is het dus erg bekend geworden in Nederland. De vergelijking met groente wordt snel gemaakt omdat mensen graag willen weten welke stoffen er in welk product zitten. Vanaf ouds af aan is Nederland de populairste als het gaat om importeren van dit soort goederen. Aldus tropisch fruit.