Het gezondste fruit op aarde

Vaak fruit eten kan de gezondheid verbeteren. Maar niet alle vruchten worden echter gelijk beschouwen als gezond. Sommige fruiten bieden unieke gezondheidsvoordelen. Dit zijn de gezondste vruchten op aarde.

Grapefruit

Grapefruit is een van de gezondste citrusvruchten. Naast dat het een goede bron van vitamens en mineralen is, staat het bekend om zijn vermogen om gewicht te verliezen en de insulineresistentie te verminderen. Bijvoorbeeld, in een onderzoek onder 91 mensen, degenen die een halve verse grapefruit aten voor een maaltijd 2,9 kg meer gewicht verloren dan degenen die dat niet deden. Ook is aangetoond dat het eten van grapefruit het cholesterolgehalte verlaagt en nierstenen helpt voorkomen.

Ananas

gezond fruit

Onder de tropische vruchten is ananas een voedingssuperster. Een kopje ananas levert 131% van de Reference Daily Intake (RDI) voor vitamine C en 76% van de RDI voor mangaan. Ananas bevat ook bromelaïne, een mengsel van enzymen bekend om zijn anti-inflammatoire eigenschappen en het vermogen om eiwitten te verteren. Onderzoekers suggereren dat bromelaïne kan helpen beschermen tegen kanker en tumorgroei.


Avocado

Avocado is anders dan de meeste andere vruchten. De meeste vruchten bevatten veel koolhydraten, terwijl avocado weinig koolhydraten bevat en voornamelijk bestaat uit gezonde vetten. Het grootste deel van het vet in avocado is oliezuur, een enkelvoudig onverzadigd vet dat is gekoppeld aan verminderde ontsteking en een betere gezondheid van het hart. Naast gezonde vetten worden avocado’s geladen met kalium, vezels en magnesium. Een hele avocado levert 28% van de RDO voor kalium. Adequate inname van kalium gaat gepaard met een verlaagde bloeddruk en een lager risico op een beroerte. Avocado is daarom een hele andere fruit dan andere.

Bosbessen

Bosbessen hebben krachtige gezondheidsvoordelen. Ze hebben een indrukwekkend voedingsprofiel, met name veel vezels, vitamine C, vitamine K en mangaan. Bosbessen bevatten ook uitzonderlijk veel antioxidanten. In feite wordt aangenomen dat ze het hoogste gehalte aan antioxidanten bevatten van de meeste geconsumeerde vruchten. De antioxidanten in bosbessen kunnen het risico op chronische aandoeningen, zoals hartaandoeningen, diabetes en de ziekte van Alzheimer, verminderen. Bosbessen staan ook bekend om hun krachtige effecten op het immuunsysteem. Een studie toonde aan dat het regelmatig eten van bosbessen natuurlijke killercellen in het lichaam kan verhogen. Deze helpen je te verdedigen