Gedroogd fruit

Lekker voor in de zomer en lekker voor in de winter. Wie kent het niet gedroogd fruit wat lekker is in alle seizoenen. Nederland is een fruitland en erg goed in het produceren en bewerken van fruit. In Nederland wordt ook chemische spuiten gebruikt om fruit vers te houden. Dit kan positief zijn voor het langer meegaan voor fruit, maar het kan ook verkeerd vallen bij diegene die het fruit eet en misschien verboden zijn. In Nederland is het legaal om fruit te bewerken zolang het maar erkend is. mensen kunnen niet met zekerheid zeggen of het echt bewerkt is op natuurlijke wijze omdat sommige dingen niet te achterhalen zijn. Fruit is eigenlijk een verzamelnaam voor eetbare vruchten die van plantsoorten zijn en bijvoorbeeld rassen. In verschillende provincies wordt het ook wel ooft genoemd. gedroogd fruit

Consumptie

Veel soorten primaten zoals bijvoorbeeld de chimpansee, kiezen vooral fruit als eten. Dit wordt echter wel aangevuld met noten, bladeren, stengels en schors. Er wordt ook dierlijk materiaal gegeven zoals vogeleieren en insecten. De mens consumeert natuurlijk ook fruit. Fruit kan meestal in normale vorm geconsumeerd worden. Bij sommige soorten fruit moet de schil eerst weggehaald worden. Fruit is vooral populair als nagerecht bij de mens, het wordt ook wel eens gebruikt voor de basis van een vruchtensapje. Ook zijn sportdrankjes (smoothies) erg populair als het gaat om fruit en gedroogd fruit.

Verschil met groente

Vaak is het natuurlijk wel te zien en is het bij iedere soort wel duidelijk maar hoe komt dat precies? Er zijn grensgevallen wat het onduidelijk maakt kijk bijvoorbeeld naar de komkommer of de tomaat. Soms is het bij dit soort soorten nog twijfel waar ze bij horen. Door de soorten van groente en bepaalde stoffen wat fruit niet heeft zijn ze in de categorie geplaatst. Hoewel sommige twijfels zijn kan je het eigenlijk indelen op de vitamines en voedingsstoffen.


Droogmethode

Fruit is natuurlijk een standaard dingetje om te eten maar hoe kan je het nou eigenlijk gedroogd krijgen en wanneer is het nou precies het lekkerst. De methode die tot het heden wordt gebruikt heet: de methode van Ousher, het is eigenlijk heel simpel. Het wordt gewoon gedroogd in de zon en de wind. De wind zorgt ervoor dat het vocht verdwijnt en de zon kan het daarna nog eens extra uitdrogen. De voedingstoffen blijven in het fruit zitten omdat de zon eigenlijk het fruit in kwestie verbrand. Hiermee zorg je dat het fruit even gezond is. de methode van Ousher is erkend en staat erom dat het een methode is die betrouwbaar kan worden toegepast.

Paddenstoelen

Het klinkt gek maar ook paddenstoelen vallen onder gedroogd fruit, ten eerste zou je het niet zeggen omdat het geen fruit is maar eigenlijk in kwestie is het wel zo. Fruit is een verzamelnaam voor eetbare planten en vruchten. Aangezien paddenstoelen zo goed als eetbaar zijn valt het onder deze categorie. Paddenstoelen worden normaal gesproken vrij in de natuur gedroogd. De wind vloeit vaak door de bomen heen en de zon schijnt wederom ook op de paddenstoelen. Eigenlijk kan je ze dus droog plukken. Ook zijn paddenstoelen enorm populair om mee te koken. Aldus gedroogd fruit.