Exotisch Fruit

Vaak heeft exotisch fruit een hele lekkere smaak. Exotisch fruit is eigenlijk een verzamelnaam voor eetbare planten en vruchten die men kan consumeren en afkomstig zijn uit (sub)tropische landen. Doordat ze afkomstig uit verre landen en moeilijker zijn te importeren, zijn ze vaak ook duurder en onbekender bij mensen. Supermarkten kunnen zelf bepalen of ze dit soort fruit meer aandacht geven of dat ze het een beetje links laten liggen. In de politiek vinden de sociaal democraten dat er meer exotisch fruit moet komen op de markt. Er is in 2009 een wet voorgesteld om de import van exotisch fruit met 4% te laten stijgen. Mensen moeten ook meer kennis krijgen van exotisch fruit en meer gaan proeven want ter alle tijden kan er een nieuw soort fruit op de markt verschijnen wat weer gezonder is dan de ander. Kleurenspectrum van fruit

Soorten

In Nederland kennen we veel verschillende soorten exotisch fruit. De bekendste soorten zijn: Kokosnoot, ananas en vijgen. Vooral de kokosnoot doet het erg goed in Nederland. De melk is populair en de buitenkant ziet er al lekker uit. Toch vinden sommige mensen het maar niks dat buitenlandse fruit en passen zich niet aan. De soorten exotisch fruit bevatten veel vitamine A en vitamine C. Andere soorten die ook veel geïmporteerd worden naar Nederland zijn: Ramboetan, passiefruit pitahaya, sharonfruit, bananenblad, carambola, granaatappels, papaya's en kumquats.

Wat is nou het verschil met groente?

f Vaak is het natuurlijk wel te zien en is het bij iedere soort wel duidelijk maar hoe komt dat precies? Er zijn grensgevallen wat het onduidelijk maakt kijk bijvoorbeeld naar de komkommer of de tomaat. Soms is het bij dit soort soorten nog twijfel waar ze bij horen. Door de soorten van groente en bepaalde stoffen wat fruit niet heeft zijn ze in de categorie geplaatst. Hoewel sommige twijfels zijn kan je het eigenlijk indelen op de vitamines en voedingsstoffen.


Import

Nederland heeft verschillende deals staan met landen zoals Suriname en Afrika. Dit soort landen hebben een monocultuur dat houdt in dat ze afhankelijk zijn van hun exportproducten en dat ze het geld nodig hebben om niet failliet te gaan. Nederland krijg dus dit soort fruit van dit soort landen maar wat moet Nederland ervoor terugdoen? Nederland heeft bepaalde deals om het minimumbedrag te geven. Met andere landen hebben ze weer deals om het ontwikkelingshulp te vergroten. zo heeft Nederland veel deals om te sluiten met veel landen.

Consumptie

Veel soorten primaten zoals bijvoorbeeld de chimpansee, kiezen vooral fruit als eten. Dit wordt echter wel aangevuld met noten, bladeren, stengels en schors. Er wordt ook dierlijk materiaal gegeven zoals vogeleieren en insecten. De mens consumeert natuurlijk ook fruit. Fruit kan meestal in normale vorm geconsumeerd worden. Bij sommige soorten fruit moet de schil eerst weggehaald worden. Fruit is vooral populair als nagerecht bij de mens, het wordt ook wel eens gebruikt voor de basis van een vruchtensapje. Ook zijn sportdrankjes (smoothies) erg populair als het gaat om fruit en gedroogd fruit. Exotisch fruit is echter anders weinig is populair in Nederland maar het gene wat populair is doet het erg goed in ons land. Aldus exotisch fruit.